Meny Stäng
ett fint badrum

Att ha stopp i duschens avlopp kan vara både frustrerande och skadligt för din fastighet om det inte åtgärdas i tid. Det kan leda till översvämningar, fuktproblem och luktar dåligt. I denna artikel kommer vi att diskutera olika sätt att undvika stopp i duschens avlopp och åtgärda dem om de uppstår.

Varför uppstår stopp i duschens avlopp?

Det finns flera faktorer som kan leda till stopp i duschens avlopp. Det vanligaste problemet är hår som fastnar i avloppet. Andra orsaker kan vara att tvål, schampo och andra rester byggs upp och blockerar avloppet. Om du har husdjur kan även djurhår orsaka stopp i avloppet.

Förebyggande åtgärder för att undvika stopp i duschens avlopp

Att förebygga stopp i duschens avlopp är enklare än att åtgärda dem när de väl uppstår. Här är några förebyggande åtgärder som du kan vidta för att undvika stopp i duschens avlopp.

Använd ett avloppsskydd

Ett avloppsskydd kan förhindra att hår och andra större föremål hamnar i avloppet. Detta kan minska risken för stopp i avloppet och behöver bara rengöras regelbundet.

badrum med fint handfat

Skölj avloppet regelbundet

Att skölja avloppet regelbundet med varmt vatten kan hjälpa till att ta bort eventuella rester som kan ha fastnat. Detta är en enkel åtgärd som kan minska risken för stopp i avloppet.

Undvik att hälla fett och olja i avloppet

Fett och olja kan stelna i avloppet och orsaka stopp. Detta kan undvikas genom att hälla fett och olja i en behållare och sedan slänga det i soporna.

Rengör avloppet regelbundet

Att rengöra avloppet regelbundet kan hjälpa till att förebygga stopp i avloppet. Du kan använda en kombination av bikarbonat och ättika eller en avloppsrensare för att rengöra avloppet.

Åtgärder för att ta bort stopp i duschens avlopp

Om du redan har stopp i duschens avlopp finns det flera sätt att ta bort det. Här är några av de vanligaste metoderna.

Använd en avloppsrensare

En avloppsrensare kan användas för att ta bort stopp i avloppet. Det finns olika typer av avloppsrensare, men de flesta fungerar genom att skapa tryck som tvingar bort blockeringen.

Ring ett proffs på stopp i avlopp

Det bästa när man får stopp i avloppet är att ringa ett proffs på vvs. Det går snabbare, man får ett bättre långsiktigt resultat eftersom det kan behövas att spola igenom rören ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *